Μια πρωτότυπη, όμορφη, και αρκετά εντυπωσιακή συνταγή πατατοσαλάτας σε μορφή τούρτας. Η συνταγή είναι από ξένο site, που έχω μεταφράσει και προσθέσει την δικιά μου πινελιά σε υλικά, για καλύτερη εμφάνιση και γεύση. Δοκιμάστε την στο γιορτινό σας τραπέζι.
Υλικά: 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 μέτρια καρότα βρασμένα
4 αγγουράκια τουρσί
100 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρμ. μαγιονέζα
1 κου. γλ. μουστάρδα
3-4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
μαύρες ελιές σε ροδέλες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη κιβάκια, ή 1 ρόδι
2 κλαδάκια μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες με τα καρότα.
- Κόβουμε σε κύβους, τις πατάτες, τα αγγουράκια, και τα καρότα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, και την μουστάρδα, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το αλάτι το πιπέρι, και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε ένα τσέρκι 22 εκ., και το βάζουμε πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
- Αδειάζουμε τη πατατοσαλάτα, και πιέζουμε να κάτσει, φτιάχνοντας επίπεδη επιφάνεια.
- Τοποθετούμε στο κέντρο την ψιλοκομμένη πιπεριά, ή τα σποράκια ρόδι, (περίπου στη μισή διάμετρο) και στο υπόλοιπο προς την άκρη, προσθέτουμε το καλαμπόκι.
- Τέλος διακοσμούμε με τις ελιές, και με μερικά φιλαράκια μαϊντανό. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι, και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου