Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Αρνάκι α λα κρεμ με μανιτάρια

Άλλη μία νοστιμότατη δικιά μου συνταγή με αρνάκι, λαχανικά, και μανιτάρια, α λα κρεμ.
Υλικά:
1 1/2 κιλό αρνάκι ψαχνό (μπούτι, ή σπάλα)
1/2 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 πράσα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο άνηθο
250 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
μία τσιμπιά μοσχοκάρυδο τριμμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
νερό

Εκτέλεση:
Αφαιρέστε το κόκαλο από το κρέας. Πλύνετε το και κόψτε το σε μεγάλες μπουκιές. Ψιλοκόβετε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, και το άνηθο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το βάζετε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίξτε το κρέας και σοτάρετε καλά. Προσθέστε τα λαχανικά, και τα μανιτάρια, και σοτάρετε για λίγο ίσα να μαραθούν ελαφρώς. Σβήστε το με το κρασί. Προσθέστε ένα ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Αφήστε να βράση καλά το κρέας, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί. Διαλύστε το κορν φλάουρ στην κρέμα γάλακτος, και ρίξτε την στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε για λίγο να δέση η κρέμα, και κατεβάστε το από την φωτιά.
 Σερβίρετε σκέτο, ή με ρύζι σουρωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF