Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Μανιτάρια παπουτσάκι

Μία υπέροχη και προτότυπη συνταγή μανιταριών για καλό κρασί... Η συνταγή είναι φτιαγμένη από μένα, για... τους καλοφαγάδες του φόρουμ.
Υλικά για 4 άτομα:
8 μανιτάρια champignons, portobello, η agaricus giant, μεγάλου μεγέθους
3-4 λωρίδες μπέικον

200 γρμ. κιμά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σ. ντοματοπελτέ
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
3 κόκκους μπαχάρι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Επικάλυψη:
8 κουτ. σούπας μπεσαμέλ
λίγη γραβιέρα, η κεφαλοτύρι τριμμένο
 λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, και αφαιρούμε σε βάθος το κοτσάνι, και με ένα κουτάλι ξύνουμε να βγει η ψίχα, το εσωτερικό τους, Ψιλοκόβουμε τα κοτσανάκια και ανακατεύουμε μαζί με την ψίχα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μπέικον, και τα σκόρδα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, και τα κοτσανάκια, ρίχνουμε τον κιμά, το μπέικον, και τον άνηθο, σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και όσο νερό χρειαστεί. Βράζουμε καλά και να μείνει σχεδόν στεγνό το μίγμα, χωρίς πολλά υγρά. Αλείφουμε εξωτερικά τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, και τα γεμίζουμε με την γέμιση, αφήνοντας χώρο για την μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε την γέμιση με μία κουταλιά μπεσαμέλ, και πασπαλίζουμε ελάχιστο τυρί τριμμένο, και μοσχοκάρυδο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 C. έως ότου ψηθούν τα μανιτάρια, και να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF