Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Αρνάκι με πράσα και κρασί μαυροδάφνη

Αρνάκι μυροδάτο και γευστικότατο. Μία δικιά μου συνταγή που θα την λατρέψετε.
Υλικά:
1 1/2 κιλό αρνάκι ψαχνό, (μπούτι ή σπάλα)
1 νεροπότηρο κρασί μαυροδάφνη, ή μαύρο γλυκό κρασί
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 πράσα
10 κλαράκια μαϊντανό
1 σκόρδο φρέσκο χλωρό
2-3 φρέσκα φύλλα βασιλικού
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. σ. πάστα ντομάτας
1 1/2 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ
μίγμα φρεσκοτριμμένου πιπεριού (Πιπέρι τρικολόρε)
αλάτι
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Αφαιρέστε το κόκαλο από το κρέας, και κόψτε το σε μεγάλες μπουκιές. Κόψτε τα πράσα σε ροδέλες, αφαιρέστε λίγο από το κοτσάνι στον μαϊντανό, και χοντροκόψτε τον. Ψιλοκόψτε το φρέσκο σκόρδο, και το βασιλικό. Βάλτε σε ένα νταβά κατά προτίμηση, ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε το κρέας και σοτάρετε καλά να πάρει χρώμα. Σβήστε το με το κρασί. Ρίξτε τα λαχανικά για τρία τέσσερα λεπτά να μαραθούν. Προσθέστε την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο νερό, το μπαχάρι, το πιπέρι, και το αλάτι. Αφήστε να βράση το κρέας σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας πάντα να έχει το ανάλογο νερό. Λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά, διαλύστε το κόρν φλάουρ σε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό, και ρίξτε το στην κατσαρόλα, αφήστε λίγο να δέση η σάλτσα, και κατεβάστε το από την φωτιά.
Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο, ή με ρύζι σουρωτό.

Προετοιμασία: 15 λεπτά.
Χρόνος μαγειρεύματος: 1. 30' ώρα
Μερίδες: 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF