Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Γκιούλμπασι σε λαδόκολα

Υλικά:
600 γρ αρνί χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
600 γρ μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
600 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
4 κόκκινες ντομάτες μέτριες
4 πιπεριές πράσινες μέτριες
350 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι) κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη ή ταψάκι
όπου του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση και ψιλοκομμένες τις 2
σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε.Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές
μας και τις κόβουμε σε άλλο λεκανάκι σε ροδέλες σχετικά λεπτές
(όπως στην πίτσα). Σε μία μεγάλη λαδόκολλα στρώνουμε τη μισή ποσότητα κρεάτων και
τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τους μισούς κύβους πεκορίνο.
Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές
ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε
με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την
ίδια σειρά, όπως και παραπάνω. Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο,
τυλίγουμε την λαδόκολλα, η την κάνουμε ένα μεγάλο πουγκί, και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200 C.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Ο χρόνος και οι βαθμοί ψησίματος διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα γι’ αυτό να
έχετε το νου σας στο φαγητό σας και να το ελέγχετε ανά μισή ώρα. Αν θέλουμε κάνουμε δύο μικρότερα πουγγιά αντί για ένα μεγάλο.

ΠΡΟΣΟΧΉ: εκτός από το κρασί δεν ρίχνουμε αλλά υγρά, γιατί βγάζουν και το κρέας
και τα λαχανικά. Μόλις κλείσουμε το φούρνο αφήνουμε το φαγητό «να πάρει» όλη τη θερμότητα του φούρνου και να ηρεμήσει. Σερβίρεται ζεστό με ό,τι συνοδευτικό μας αρέσει (πατάτες, ρύζι, πουρέ, ακόμη και σκέτη σαλάτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF