Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου

Μία εύκολη, γρήγορη δικιά μου συνταγή, που γίνετε ένα νόστιμο πιάτο.
Υλικά:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

Για την γέμιση:
130 γρμ. τυρί φέτα
λίγες λιαστές ντομάτες, (1 κουτ. σ. αρκετά ψιλοκομμένες)
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. γλ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. γλ. κοφτό, ψιλοκομμένο άνηθο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
  1. Τοποθετούμε το στήθος πάνω στη σανίδα κοπής, και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε κατά μήκος το στήθος, ώστε να σχηματίσουμε μία βαθιά "τσέπη". 
  2. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, και σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, και θρυμματίζουμε μέσα και την φέτα. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά. 
  3. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε το στήθος του κοτόπουλου. 
  4. Κλείνουμε την "τσέπη" και πατάμε ελαφρά να κάτσει. 
  5. Το αλατίζουμε και λίγο εξωτερικά. 
  6. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι, και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. 
  7. Παίρνουμε μία λαδόκολλα την βρέχουμε ελαφρά, και σκεπάζουμε με αυτήν το κοτόπουλο, έτσι θα κρατηθεί ζουμερό. Ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές. 
  8. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα στη φωτιά, και το κατεβάζουμε. 
  9. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, ή με πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα.
Μυστικό:
  • Ένας νόστιμος πουρές για να συνοδέψετε το κοτόπουλο.
  • Ψήστε τις πατάτες στο φούρνο, ξεφλουδίστε τις, βάλτε τις στο μούλτι και κάντε τις πουρέ. 
  • Λιώστε μία-δύο κουταλιές βούτυρο φιτίνη, και διαλύστε μέσα έναν κύβο ζωμό κότας. 
  • Ανακατέψτε το με τον πουρέ, ρίξτε 3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά, και... καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF