Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

Χοιρινό ρολό γεμιστό

Μία συνταγή που θα την λατρέψετε...
Υλικά:
2 κιλά χοιρινό (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας το ανοίξει για ρολό)
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
1 καρότο κομμένο σε μπαστούνια
150 γρ. πικάντικη γραβιέρα κομμένη σε μπαστούνια
1 κουτ. γλ. τριμμένο δεντρολίβανο
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση κατά μήκος
λίγη μουστάρδα
ανάλογο αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
2 λεμόνια

Διαδικασία:
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας το κρέας και το αλοίφουμε με την μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το δεντρολίβανο. Απλώνουμε στη μία άκρη σε σχήμα κορδόνι όλα τα υλικά, ρολάρουμε έως ότου κλείσει καλά και δένουμε καλά γύρω - γύρω σε όλο το μήκος με ένα σπάγκο, αν έχουμε το φοράμε σε δίχτυ. και το τοποθετούμε σε ταψί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στίβουμε πάνω στο ρολό τα 2 λεμόνια. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για όσο χρειαστεί να ψηθεί το κρέας, γυρίζοντας το τακτικά και από τις δύο μεριές, προσέχοντας να μην ξεμείνει από νερό. Σερβίρουμε με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες, τις οποίες τις ψήνουμε μαζί με το κρέας, και με ένα κόκκινο κρασί.

Tips:
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μην μας πάρει πολύ χρώμα αμέσως έως ότου βράσει καλά, και μετά το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο να πάρει το επιθυμητό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF