Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Ομελέτα με μακαρόνια

Σας περίσσεψαν μακαρόνια, και δεν τα θέλουν τα παιδιά σας? Δεν τα πετάμε... Απλά τα φτιάχνουμε μία special ομελέτα με ότι υλικά έχουμε στο σπίτι!!! Θα γλύφουν τα δάχτυλά τους... Μία ιδέα που μου ήρθε ξαφνικά βλέποντας τα μακαρόνια που είχαν περισσέψει, και όλοι τα... αγνοούσαν... 

Υλικά για 2 μερίδες:
Τα μακαρόνια που σας περίσσεψαν (οτιδήποτε, σπαγγέτι, πένες κ.λ.π. με βούτυρο, με σάλτσα, όπως και να είναι)
4 αβγά

100 γρμ γάλα
150 γρμ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη, ή γκούντα, ή κασέρι κ.λ.π.
100 γρμ. τυρί φέτα λιωμένη στα δάχτυλα
2-3 λωρίδες μπέικον χοντροκομμένο, ή άλλο αλαντικό
4-5 λεπτές φέτες ντομάτα
4-5 ροδέλες κρεμμύδι
μια πρέζα ρίγανη
αλάτι - πιπέρι
λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:
Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος, ή ταψάκι, 25 εκ. περίπου, και στρώστε μέσα 2 μικρές μερίδες μακαρόνια, χτυπήστε τα αβγά με το αλάτι, ρίχνετε και το γάλα, και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα αβγά πάνω στα μακαρόνια. Απλώστε το μπέικον, το κρεμμύδι, την ντομάτα, και μετά στα κενά ρίξτε την λιωμένη φέτα. Πασπαλίστε την ρίγανη, και το πιπέρι. Ρίξτε και την τριμμένη παρμεζάνα να καλύψει παντού. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς, για 15-20 λεπτά περίπου, υπολογίζοντας να έχει ψηθεί το αβγό, και να έχει πάρει χρώμα το τυρί.

Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF