Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

Σπιτική σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτέν)

Άλλη μία σπιτική σάλτσα ντομάτας, (σάλτσα ναπολιτέν).
Υλικά:
1 ποτήρι νερό
2 κ. σ. πελτέ ντομάτατας
200 γρ. πουμαρό
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμός βοδινού, η κότας
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πρέζα ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
ελάχιστο πιπέρι
μισό ξυλάκι κανέλα
2-3 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο να σωταριστή 2 λεπτά, και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το κόρν φλάουρ, και τα αφήνουμε να βράσουν καλά να απορροφηθεί αρκετό νερό και να αρχίσει να δένει.
  2. Σε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό διαλύουμε καλά το αλεύρι ή το κόρν φλάουρ, και το ρίχνουμε στην σάλτσα ανακατεύοντας.  
  3. Αφήνουμε λίγο να βράσει για να δέσει και να γίνει μία μέτρια πηχτή σάλτσα. Αν την θέλουμε πιο πηχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. 
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να την φυλάξουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
  5.  Κάνει για πολλές χρήσεις. Μακαρονάδες, πίτσες κ.λ.π.
Tips:
  • Για πιο βελούδινη και καλύτερη υφή, μπορούμε πριν την δέσουμε με το κορν φλάουρ, να την περάσουμε από σήτα, να την ξαναρίξουμε στην κατσαρόλα, και να την δέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF