Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

Το χοιρινό της Άννης

Μία εξαιρετικά υπέροχη, νοστιμότατη συνταγή, εμπνευσμένη από μένα και την γυναίκα μου. Δοκιμάστε την και θα απολαύσετε μια μοναδική γεύση.
Υλικά:
1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες ντομάτες όχι πολύ ώριμες
1 πιπεριά κίτρινη μεγάλη
1 πιπεριά πορτοκαλί μεγάλη
2 πιπεριές πράσινες μέτριες
500 γραμ. τεμαχισμένα μανιτάρια
3/4 ποτήρι του κρασιού σάλτσα σόγιας
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
μερικούς κόκους μπαχάρι
6-7 κοματάκια γαρύφαλο μαγειρικής
ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
2 φύλλα δάφνης
150 γραμ. ελαιόλαδο περίπου

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε.
Εν το μεταξύ, όσο σοτάρουμε το κρέας, κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε μέτριες φέτες και τα ρίχνουμε να σοταριστούν και αυτά.
Αφού σουρώσουμε τα μανιτάρια τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα να πάρουν μία γυρισιά.
Ρίχνουμε νερό και όλα τα μπαχαρικά και τη σάλτσα σόγιας, εκτός την σκόνη κανέλας.
Το αφήνουμε να μισοβράσει. (να κρατάει λίγο για να βράσουν και τα υπόλοιπα υλικά) Ελέγχουμε αν θέλει άλλο νερό, έχουμε υπόψιν ότι θα βγάλουν υγρά και οι πιπεριές με τις ντομάτες.
Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ντομάτες σε στρογγυλές φέτες (ροδέλες) Αφού έχει μισοβράσει το κρέας, στρώνουμε από πάνω μία μία τις πιπεριές και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν βράσουν οι πιπεριές στρώνουμε και τις ντομάτες και ρίχνουμε από πάνω τη σκόνη κανέλας. Αφήνουμε να βράσουν και οι ντομάτες.
Προσοχή! Σε όλο το διάστημα απ' όταν ρίξαμε τις πιπεριές, δεν ανακατεύουμε την κατσαρόλα, παρά μόνο την κουνάμε τακτικά να μην μας κολλήσει το κρέας.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Δεν αφήνουμε πολύ νερό στο φαγητό. Πρέπει να αφήσουμε κανονική ποσότητα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, όχι στο φουλ. Κρατάμε πάντα την κατσαρόλα κλειστή σε όλο το διάστημα του μαγειρέματος να μην χάνεται το άρωμα του φαγητού μας.

Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF