Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Oven salad (σαλάτα φούρνου)

Μία πρωτότυπη υπέροχη σαλάτα φούρνου από μένα, που θα σας ανοίξει... την όρεξη. 
Υλικά για 4 άτομα:
400 γρμ. τυρί φέτα
2 μεγάλες ντομάτες, σφιχτές και γινομέμες
2 μέτριες πράσινες πιπεριές
1/2 κρεμμύδι μέτριο
1 καλή χούφτα τρυφερά φύλλα μαρουλιού, (τα μέσα φύλλα)
λίγη ρίγανη
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλύνετε και καθαρίστε τα λαχανικά σας. Κόψτε τις ντομάτες σε στρογγυλές φέτες, το μαρούλι σαλάτα, τις πιπεριές σε ροδέλες, ή μπαστουνάκια, και το κρεμμύδι σαλάτα.
Σε ένα ταψί, ή πυρέξ 25Χ25 ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο. στρώστε τις ντομάτες, και από πάνω βάλτε τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατίστε όσο θέλετε, και πασπαλίστε λίγη ρίγανη. Πατήστε τα ελαφρώς με μία σπάτουλα να κάτσουν λίγο, και χοντροτρίψτε με τα χέρια από πάνω την φέτα, να καλύψει τα λαχανικά. (μπορείτε αν θέλετε να την κόψτε σε λεπτές φέτες, και να την απλώστε πάνω στα λαχανικά) ραντίστε με ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω, και πασπαλίστε λίγη ρίγανη ακόμα. Ανάψτε το φούρνο στο γκριλ, στους 150-170 βαθμούς, τοποθετήστε το ταψί στη μεσαία, ή στην πάνω θέση, και ψήστε την έως ότου λιώσει η φέτα, και πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Χωρίστε την στα τέσσερα, και σερβίρετε την ζεστή.

Tips:
1) Ρυθμίστε την θερμοκρασία του φούρνου σας, και την θέση του ταψιού, ανάλογα με τον φούρνο που έχετε. Πρέπει να ψηθούν τουλάχιστον 15 λεπτά, για να ψηθούν λίγο και τα λαχανικά. Οπότε προσέξτε να μην κάψετε τη φέτα, και μείνουν άψητα τα λαχανικά.
2) Προαιρετικά αν σας αρέσει, ραντίστε με ελάχιστο ξύδι βαλσάμικο το μαρούλι, ανακατέψτε το καλά με τα χέρια, αφήστε το 5 λεπτά να μαριναριστεί, και απλώστε το πάνω στα λαχανικά.
3) Μπορείτε να κάνετε Μιξ και με άλλα λαχανικά, όπως φρέσκα σπαράγγια, κόκκινο λάχανο, μανιτάρια ψιλοκομμένα, κ.λ.π..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF