Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

Σως κόκκινου κρασιού

Σως από κόκκινο γλυκό κρασί. Μία σως για πολλές χρήσεις. Για να διακοσμήσετε πιάτα κρεατικών στο φούρνο, ή στο τηγάνι. Για κοτόπουλο, κυνήγι, σαλάτες, πουρέ, κ.λ.π.

Υλικά:
350 γρμ. κόκκινο γλυκό κρασί, ή μαυροδάφνη
150 γρμ. νερό
1 κύβο ζωμό βοδινού
1 κλαράκι σέλερι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
μια καλή πρέζα ρίγανη
1/2 ξυλάκι κανέλας
3 κόκκους μαύρο πιπέρι
2 κόκκους κόκκινο πιπέρι
2 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός το κόρν φλάουρ, και το μέλι, και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά.
2. Σουρώνουμε το ζωμό με λεπτή σήτα, και ξαναβάζουμε τον ζωμό στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το μέλι.
3. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές από το ζωμό, και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Πρέπει να είναι μέτρια παχύρρευστη. Σερβίρεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF