Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2013

Σάλτσα φέτας

Μία σάλτσα που συνοδεύει αρκετά φαγητά. Ψητά φούρνου, σαλάτες, πατάτες ψητές, μανιτάρια γεμιστά, κοτόπουλο σχάρας, μπριζόλες, κ.λ.π.

Υλικά:
100 γρμ. γάλα φρέσκο
120 γρμ. κρέμα γάλακτος
400 γρμ. φέτα μαλακιά
½ κουτ. γλ. ρίγανη, ή θυμάρι
αλάτι ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα
λίγο πιπέρι λευκό
λίγη πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και τη κρέμα γάλακτος μαζί. Βάζουμε τη φέτα κομματιασμένη στο μπλέντερ.
Μόλις κάψει καλά και αρχίζει να φουσκώνει το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπλέντερ με τη φέτα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της πάπρικα, και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία σάλτσα.
Την αδιάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρεται ζεστή, και κρύα. Ανάλογα που θα την χρησημοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF