Πέμπτη, Απριλίου 04, 2013

Κανελόνια με κοτόπουλο και πέστο

Κανελόνια με σπανάκι, γεμιστά με φιλέτο κοτόπουλου, και σάλτσα πέστο. Μοναδική υπέροχη γεύση.
Υλικά:

Για τη γέμιση:
1 πακέτο κανελόνια (24 κομμάτια)
1/2 κιλό σπανάκι
3 φιλέτα κοτόπουλου
100 γρμ. σάλτσα πέστο βασιλικού, (βλ. συνταγή)
60 γρμ. παρμεζάνα τριμένη
100 γρμ. τυρί κρέμα
λίγο πιπέρι
αλάτι

Για τη σάλτσα πέστο:
150 γρμ. σάλτσα πέστο βασιλικού, (βλ. συνταγή)
150 γρμ . κρέμα γάλακτος

Για τη κρέμα:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος
400 γρμ. γάλα
60 γρμ. βούτυρο
70 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
ελάχιστο πιπέρι λευκό
100 γρμ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο,  για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Γέμιση:
1. Βάζουμε σε αρκετό νερό που βράζει με λίγο αλάτι το σπανάκι, και το βράζουμε λίγα λεπτά να μαραθεί.
2. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε πολύ μικρά κομματάκια, και το βάζουμε σε ένα λεκανάκι.
3. Δουλεύουμε καλά με το σύρμα το τυρί κρέμα, και προσθέτουμε την σάλτσα πέστο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι.
4. Ανακατεύουμε πολύ καλά, το ρίχνουμε στο κοτόπουλο, και ανακατεύουμε να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.

Κρέμα:
1. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα μαζί.
2. Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το αλεύρι να ξανθίσει ελαφρώς.
3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό μίγμα γάλακτος, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα να απορροφηθεί. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα γάλακτος, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το ρεγκάτο, και βράζουμε τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για 2-3 λεπτά να δέσει η κρέμα.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

Σάλτσα πέστο:
Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα πέστο βασιλικού, με την κρέμα γάλακτος.

Ολοκλήρωση:
1. Σουρώνουμε καλά το σπανάκι, και το απλώνουμε σε ένα ανάλογο ταψί, ή πυρέξ, ώστε να χωρέσουν ακριβώς τα κανελόνια.
2. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση κοτόπουλου, μέχρι επάνω, και τα τοποθετούμε στο ταψί επάνω στο σπανάκι, κοντά-κοντά το ένα με το άλλο, χωρίς κενό μεταξύ τους.
3. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα πέστο, και από πάνω περιχύνουμε τη κρέμα.
4. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
5. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα επάνω στην κρέμα.
6. Ψήνουμε για λίγο ακόμα χωρίς σκέπασμα, μέχρι να πάρει χρώμα, και να κάνει κρούστα το τυρί. Περίπου 6-8 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά.

Σημείωση:
Μπορείτε να πάρετε και έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού, από τα σούπερ μάρκετ. Η διαδικασία παραμένει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF