Κυριακή, Νοεμβρίου 17, 2013

Κεμπάπ

Πεντανόστιμο σπιτικό κεμπάπ. Εύκολο, απλό, χορταστικό. Ένα φαγητό από τα χεράκια μας, που μπορούμε να το φτιάξουμε όλοι, να το απολαύσουμε με την οικογένειά μας, και να μην τρέχουμε στις ψησταριές για να το φάμε.
Υλικά:
300 γρμ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρμ. κιμάς από αρνί
1 κρεμμύδι περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ. πάστα ντομάτας
2-3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ. σ. ρίγανη, ή θυμάρι
1/2 κουτ. σ. κύμινο
1/2 κουτ. γλ. μπαχάρι αλεσμένο
1/4 κουτ. γλ. πάπρικα καυτερή
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι, και το σκόρδο. Τέλος ρίχνουμε και τη πάστα ντομάτας για ένα λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τον κιμά, το υπόλοιπο λάδι, τα υπόλοιπα υλικά, και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα στο μούλτι και το ανακατεύουμε 3-4 στροφές, να πολτοποιηθεί λίγο, ώστε να πάρει την απαραίτητη υφή που πρέπει να έχει ο κιμάς. Τον σκεπάζουμε με μεμβράνη, και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να δέσουν οι γεύσεις, και να γίνει πιο νόστιμος. Αν θέλουμε τον ετοιμάζουμε από βραδύς για την επόμενη μέρα.
Πλάθουμε τα κεμπάπ σαν λουκάνικο, πατάμε λίγο να γίνουν πλακουτσά, και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια.
Αλείφουμε τα κεμπάπ με λίγο λαδολέμονο, που φτιάχνουμε χτυπώντας ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμόνι, λίγη ρίγανη, και λίγο αλάτι, και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, ή σε κάρβουνα.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σάλτσα γιαουρτιού, πίτες-ζυμαράκια ψημένα στο γκριλ, ή σε αντικολλητικό τηγάνι, ψητή ντομάτα, ψητές πιπεριές κέρατο, και φυσικά με... Ελληνικό παραδοσιακό τζατζίκι αν θέλουμε.

Σάλτσα γιαουρτιού:
Γιαούρτι στραγγιστό
λίγο κύμινο
αλατοπίπερο
λίγο λιωμένο σκόρδο σωταρισμένο ελαφρώς σε μισή κουταλιά βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF