Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2013

Μελιτζανοκεφτέδες Panos

Υπέροχοι, αφράτοι, και πεντανόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες, που δεν θα τους βρείτε πουθενά!!
Υλικά:
6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
200 γρμ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
100 γρμ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
30 γρμ. λαδοτύρι Ζακύνθου τριμμένο
1 κούπα ψίχα ξερού χωριάτικου ψωμιού, μουσκεμένη και στραγγισμένη καλά
2 κουτ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. σ. κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 κουτ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο
ελάχιστο κρόκο κοζάνης
2 αυγά
1 κουτ. γλ. σόδα
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό βοδινού
αλάτι με δοκιμή, (υπόψιν ότι έχει το κύβο, και τα τυριά)
πιπέρι
αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη ανακατεμένα, για το πανάρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε λίγο με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, και τις βράζουμε καλά. Τις στραγγίζουμε σε μεγάλο σουρωτήρι, και ρίχνουμε άφθονο νερό να κρυώσουν. Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
2. Λιώνουμε καλά με τα δάχτυλα τον κύβο ζωμού βοδινού μέσα στις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
3. Στίβουμε πολύ καλά το ψωμί, και το βάζουμε μαζί με όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, και πλάθουμε την ζύμη σε κεφτέδες με αλευρωμένα χέρια.
5. Πανάρουμε τους μελιτζανοκεφτέδες με το μίγμα αλεύρι-φρυγανιά, και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο να ροδίσουν καλά γύρω-γύρω. Προαιρετικά αν θέλουμε, και για να ψηθούν καλύτερα εσωτερικά, τους πατάμε ελαφρώς, ώστε να πάρουν ένα πλακουτσό σχήμα.

Σερβίρονται ζεστοί, με τριμμένο κεφαλοτύρι, ή παρμεζάνα.
Μπορείτε επίσης να τους συνοδεύσετε με μια ελαφριά σάλτσα πέστο βασιλικού, ή με μια πικάντικη σάλτσα φέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF