Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2014

Κοτόπουλο α λα κρεμ με μανιτάρια

Ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο.
Υλικά:
4 φιλέτα κοτόπουλο
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
300 γρμ. κρέμα γάλακτος
3 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμό κότας
λίγο θυμάρι, ή ρίγανη
2 κουτ. σ. μουστάρδα
1/2 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ. σ. βαλσάμικο
φρεσκοτριμένο πιπέρι τρικολόρε
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια, και κρατάμε το ζωμό τους στην άκρη.
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια, και το βάζουμε σε ένα λεκανάκι. Κατόπιν κόβουμε και τα λαχανικά μας.
3. Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, και διαλύουμε καλά τον κύβο κότας. Ρίχνουμε την μουστάρδα, και λίγο θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά, και το αδειάζουμε στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά να μαριναριστεί όλο το κοτόπουλο.
4. Βάζουμε ένα νταβά στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, και το σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα.
5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και το βαλσάμικο, και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, και το σκόρδο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα, και να μαραθούν ελαφρώς τα κρεμμυδάκια.
6. Ρίχνουμε το ζωμό από τα μανιτάρια, και όσο νερό ακόμα χρειάζεται. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, και λίγο ακόμα θυμάρι.
7. Το σκεπάζουμε, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει το κοτόπουλο.
8. Αφήνουμε ελάχιστα υγρά, και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα, ίσα να πήξει ελαφρώς η κρέμα. Δεν χρειάζεται πολύ, διότι θα μας κόψει η κρέμα.
9. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF