Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2014

Μοσχαράκι με λευκό κρασί, και σάλτσα Α λα κρεμ

Τρυφερό μοσχομυρωδάτο μοσχαράκι Α λα κρεμ. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή, με τον δικό μου τρόπο.
Υλικά για 4-5 μερίδες:

Για το μοσχαράκι:
2 κιλά μοσχαράκι γάλακτος, κομμένο σε φιλετάκια
λίγο ελαιόλαδο
1/2 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σαλάτα
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 καλή πρέζα κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα Α λα κρεμ:
3-4 κουτ. σ. λάδι από αυτό που άφησε το μοσχάρι
1 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα, (μια κονσέρβα)
1/4 κουτ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 καλή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/3 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
λίγο αλάτι
πιπέρι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
1/2 ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος
λίγα φυλλαράκια μαϊντανό, χοντροκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Μοσχαράκι:
1. Σοτάρουμε καλά το μοσχαράκι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί καλά, και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα, και προσθέτουμε ανάλογο νερό, και όλα τα μυρωδικά, εκτός τον μαϊντανό.
2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και αφήνουμε να βράσει το κρέας μας σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν θέλει νερό, και ανακατεύουμε τακτικά να μην μας καεί. (Προσοχή στο νερό, θέλουμε να μείνει στο τέλος με το λαδάκι του)
3. 2-3 λεπτά πριν τελειώσουμε το βράσιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, και αφήνουμε το κρέας με το λαδάκι του, χωρίς περιττά υγρά.
Σάλτσα Α λα κρεμ:
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λαδάκι από το μοσχάρι, και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια.
2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, και τον μαϊντανό. Αφήνουμε 1-2 λεπτά ανακατεύοντας, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας.
3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/2 ποτήρι κρασιού κρέμα γάλακτος, και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για λίγο έως ότου να δέσει η κρέμα μας, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε το μοσχαράκι σε πιάτα, και ρίχνουμε από πάνω την α λα κρεμ.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε, με λίγα χοντροκομμένα φυλλαράκια μαϊντανό.
Συνοδεύεται με ρυζάκι σουρωτό και με λίγη σάλτσα από το μοσχάρι, ή με πατάτες τηγανιτές.

1 σχόλιο:

Print this page

Print Friendly and PDF